Voor Verwijzers

Met al meer dan 7 jaar ervaring in de jeugdzorg en als groeiende organisatie, verblijven wij gedreven en gemotiveerd om het beste resultaat voor al onze jeugdigen te behalen. Wij leveren verantwoorde zorg waarbij we inspelen op de reële vraag van cliënten. Hiervoor maken we ons iedere dag weer hard.  

Lees op deze pagina waarom verwijzers tot nu toe voor ons hebben gekozen en wat we voor jou kunnen betekenen. 

Eigen gezinshuizen

Waar we begonnen zijn onder de vlag van Jeugdhulp Friesland en met één gezinshuis, hebben we doorgroei weten te maken naar zelfstandigheid. Inmiddels kunnen we ook ons eigen gezinshuizen aansturen en behalen we hiermee mooie resultaten. Op het moment hebben we verschillende gezinshuizen draaiende en een kleinschalige woonvoorziening, waardoor we intern beschikken over meerdere leefomgevingen. Dit biedt ons de mogelijkheid om jeugdigen beter te plaatsen. We kunnen beter reële zorg verlenen en geven de jongere daarmee meer mogelijkheden. 

Sinds begin 2020 zijn we begonnen met een nieuw project. We stuitten regelmatig op vraag van jongeren naar meer zelfstandigheid. Dit zijn doorgaans jongeren boven de 15. We zijn er nu op ingericht om deze vraag te beantwoorden en bieden dus zelfstandigheidstrainingen aan, in de vorm van een vervangend thuis. De jongeren wonen hier, terwijl ze worden klaargestoomd om in het latere leven zelfstandig te kunnen functioneren. 
Wij vonden dat te vaak de jongere op zijn of haar achttiende onvoldoende was voorbereid, ook mede daardoor is deze oplossing in het leven geroepen.

Onze locaties in Noardburgum zijn HKZ gecertificeerd.
Overige locaties vallen onder Keurmerk Gezinshuizen.

No-Nonsense

Onze aanpak is voornamelijk ingericht op de lange termijn. De jongeren helpen we (letterlijk) door de dag, maar ze zijn beter geholpen met het wegnemen van problematiek en het zelfstandig kunnen omgaan met verantwoordelijkheden, confrontaties en presteren in de maatschappij. 

Onze contra-indicaties 

Verslavingen en lichamelijke handicaps zijn we niet op ingericht. Een geschiedenis met seksueel overschrijdend gedrag wordt per situatie beoordeeld. 

Laat hier jouw contactgegevens achter voor een aanmelding

Ben je benieuwd naar mogelijkheden voor een plaatsing? De snelste manier is contact met ons opnemen via de telefoon, maar het is uiteraard ook mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen met daarin informatie over de desbetreffende jongere en situatie. Naar aanleiding van het door jou ingevulde formulier zullen wij de casus beoordelen en zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Of download het volledige aanmeldformulier hier en stuur deze naar [email protected]

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.